7 Tips Kuruskan Tubuh Dalam Bulan Ramadhan

Diposting pada

Petang semua ^_^

Dah tak usang lagi nak raya kan ? Tapi mesti semua orang kini tengah bisnis nak diet , hihi yee la nak berkebaya di pagi hari raya kan. So, harini aku ada share la beberapa tips untuk bantu anda semua biar tampil langsing dipagi raya.

1. Jangan Tinggal Sahur
Jangan tinggal sahur walaupun hanya sebiji kurma. Jangan alasannya ialah alasan nak diet dan kurus korang tak bersahur pula. Lagipun salah kalau tak bersahur alasannya ialah ianya tak elok untuk kesihatan.

2. Makan Makanan Rendah Kalori
Semasa bersahur pilihlah masakan yg tidak tinggi kalori, tinggi garam dan kurangkan makan berlemak. Elak lauk sahur ikan masin, telur masin, mee segera atau masakan dalam tin dan seumpamanya. Sebab makanan-makanan itu akan serap air dalam tubuh kita.

3. Pengambilan Nasi / Bihun / Mee
Tidak ada dilema untuk ambil nasi / bihun / mee / kuetiow semasa sahur. Asal jumlah segenggam. Namun untuk jimatkan lagi kalori, anda boleh ambil karbo kompleks yg lain, ibarat roti wholemeal atau pun oat.

Baca Lanjutan:  Fungsi Vivix ( Promosi Twinpack Vivix) [Pengedar Shaklee Kuala Lumpur]

4. Minuman Manis
Tinggalkan segala minuman bagus atau berkafien sepanjang sahur. Minumlah air kosong banyak-banyak. Untuk pengetahuan air kosong selama-lamanya memang kosong kalori^_*

5. Kuantiti Makanan Semasa Berbuka
Semasa berbuka puasa, tidak ada dilema untuk ambil masakan yg lebih banyak berbanding semasa sahur. Namun pastikan masakan itu masakan yg berkualiti.

6. Mulakan Berbuka Dengan Kurma Dan Air Manis Seteguk Sahaja

7. Supplimen Tambahan
Dalam mengamalkan diet semulajadi, memang tak sah jikalau disulamkan lagi dgn suplimen, biar lemak-lemak yg sedia ada tu lebih gampang terbakar. Tapi pastikan anda semua ambil suplimen yg betul-betul selamat dan berkesan tauu

Saya cadangkan kepada anda semua untuk baca artikel mengenai embel-embel yg boleh bantu anda dapatkan berat tubuh yg ideal >>Set Kurus Untuk Hari Raya<<

Semoga berjaya semua^_^. Sekian tips dari aku ..


Sumber http://vitaminsihatshakleecheras.blogspot.co.id