Gastrik Jikalau Puasa? Cubalah…

Diposting pada

Assalamualaikum, selamat pagi semua.

Salam Ramadhan. Selamat berpuasa semua 😀

Pagini aku nak share pasal gastrik. Ada custemer tanya aku pasal embel-embel yg boleh diamalkan oleh orang yg ada gastrik semasa berpuasa. Akak ni dah tak tahan pedih ulu hati dan sakit perut setiap kali berpuasa.

Saya suggestkan produk ni. Memang jikalau menjelang puasa Set Mighty 3 Gem ni paling glemer dicari. Malah pernah habis stok sekejap di branch Shaklee.


Meh aku share kebaikan setiap produk

Performance drink :

  >   Ia yaitu minuman hebat sukan yg mengandungi imbangan elektrolit yg tepat untuk membantu mencegah dehydration, ibarat fungsi minuman isotonik.
  >    Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
  >    Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir semoga tidak kekeringan.
    >  Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yg membekalkan tenaga serta merta. Opticarb yaitu rangkaian karbohidrat yg memperlihatkan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
  >    Fungsinya tak sama dgn milk booster atau masakan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh tubuh kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
  >    Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yg kerja di tengah panas. Budak2 demam pun cantik amik ni lantaran biasa la budak2 jikalau dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.
  >    Penghidratan lebih cepat berbanding air (Oren)
  >    Bekerja atau bersukan menjadikan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance yaitu pilihan paling ideal yg berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan mebekalkan tenaga untuk aktivitas harian anda.
  >    OptiCarb® pilihan langsung untuk tenaga yg berpanjangan.
  >    Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yg penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yg perlu bagi penghidratan yg wajar.


Energizing Soy Protein (ESP) :

    >  Ia yaitu protein lengkap yg mengandungi 9 asid amino yg sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.  
  >   Protein yaitu amat penting dalam training tubuh tubuh kita, terutama kepada janin dan bayi yg sedang membesar.
  >    Membekalkan tenaga.
  >    Memberikan rasa kenyg. 
  >    Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yg sihat.
  >    Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit.
  >    Membanyakkan susu tubuh (milkbooster).
  >    Membantu mengekalkan kepejalan otot.
  >    Glisemik rendah yg sanggup membantu mengekalkan gula dalam darah yg normal.
  >    Mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat.

Meal Shake : 

  >   Ianya multivitamin a.k.a pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap ibarat rasa ice cream vanila tp dlm bentuk serbuk.
  >    Meal Shakes Shaklee yaitu salah satu pilihan pemakanan yg diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yg begitu mudah, dan kandungannya yg lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
  >   Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yg aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yg tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yg seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yg sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
    >  Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yg diharapkan oleh tubuh.
  >    Sumber yg kaya dgn kalsium, fibre dan protein.
  >    Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
  >   Rasa French Vanilla yg yummy (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dgn susu, atau minuman kegemaran.


Apa kata mereka yg dah cuba?


Set ni boleh tahan hingga 2 bulan dan diambil seisi keluarga.
Kalau anda berminat, terus sms/whatsapp wanna 016 441 5473.
Sumber http://kioskvitamin.blogspot.co.id/