Ikhtiar Penyakit Kencing Elok / Diabetis Dgn Mudah.

Diposting pada

Penyakit kencing manis ataupun lebih dikenali sebagai Diabetis mellitus yaitu homogen penyakit yg sanggup dicirikan dgn keadaan hiperglisma ( tinggi kandungan glukosa dalam darah ), terutamanya selepas pengambilan makanan, pada penghidapnya.

Secara umumnya, penyakit kencing manis sanggup digolongkan sebagai :

→Diabetis jenis pertama (I) juga dikenali sebagai diabetis bersandar insulin atau diabetis awal remaja. Diabetis jenis I dicirikan dgn kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas. Biasanya, penghidap diabetis jenis pertama mula mendapat simptom penyakit semasa kanak-kanak atau remaja. Disebabkan oleh kegagalan penghasilan insulin semula jadi oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin dari luar untuk pengawalan tahap glukosa darah.

 →Diabetis jenis kedua (II) boleh disebabkan oleh kerintangan insulin ( penurunan sensitiviti tisu tubuh terhadap insulin ) dan/atau penghasilan insulin yg berkurangan. Diabetis jenis II, oleh kerana masih memiliki sedikit sebanyak insulin dari pankreas, boleh dikawal secara pemantauan pengambilan makanan, pengurangan berat badan, bersenam dan pengambilan ubat/suplemen /suapan (suntikan insulin dibutuhkan dalam keadaan tertentu sekiranya pengambilan ubat secara makan kurang berkesan atau memberi kesan sampingan serius kepada pesakit.

→Diabetis Gestasi yaitu diabetis yg dialami oleh perempuan saat kehamilan. Diiabetis gestasi yaitu ibarat diabetis jenis kedua disebabkan ketikan kehamilan, insulin yg dibutuhkan oleh perempuan hamil yaitu lebih untuk keperluan bayinya. Jika tubuh tidak bisa untuk menghasilkan insulin tambahan untuk keperluan anak dalam kandungan maka ibu akan mengalami paras gula dalam darah tinggi.

PUNCA DIABETIS 

Tanda-tanda klasik diabetis yg tidak dirawat yaitu penurunan berat badan. polyuria (kerpa buang air kecil), polydipsia (peningkatan dahaga) dan polyphagia (peningkatan kelaparan). Gejala boleh berkembang dgn cepat ( ahad atau bulan ) dalam jenis diabetis mellitus I, manakala mereka biasanya membangunkan lebih perlahan dan tidak ketara atau aktif dalam jenis diabetis II.

Beberapa tanda dan gejala-gejala lain boleh menunjukan bermulanya diabetis walaupun mereka tidak khusus kepada penyakit ini. Sebagai tambahan kepada orang-orang yg mengalami simptom ibarat didalam gambar termasuk orang yg penglihatan kabur, sakit kepala, keletihan, luka lambat sembuh dan kulit gatal. Glukosa darah tinggi boleh menjadikan peresapan glukosa dalam kanta mata, yg membawa kepada perubahan dalam bentuknya, menjadikan perubahan penglihatan. Beberapa ruam kulit yg boleh berlaku dalam penyakit kencing manis secara kolektif dikenali sebagai kencing manis dermadrom.

RAWATAN DIABETIS / KENCING MANIS DENGAN SUPPLEMEN SELAIN DARI BERGANTUNG KEPADA UBAT HOSPITAL DAN SUNTIKAN INSULIN.

Korang pernah dgn Shaklee ? Shaklee yaitu salah satu produk yg telah wujud beratus tahun yg diasaskan oleh Dr. Forrest C. Shaklee. 

Suplemen tersebut digelar vivix / tonik asing shaklee .. kenapa asing ? sini saya akan terangkan satu persatu mengenai vivx semoga anda lebih mengenali apa itu vivix bergotong-royong .

                                                         Ini lah rupa vivix
Vivix ada orang kata mahal .. Yes memang diakui harganya sangat mahal, but trust me, sakit atau sihat lebih mahal ? Ini korang fikir-fikirkan la ye

KEISTIMEWAAN VIVX SHAKLEE

Memperbaiki DNA
-Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA( salah satunya akhir radikal bebas ) yg menjadikan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut. Vivix sesuai diambil oleh mereka yg menghidapi penyakit kronik ibarat kencing manis ini.

Memperbaiki tenaga sel.
-Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat kita kehilangan tenaga. Ini alan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh. Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Selain itu, vivix juga dihasilkan secara patent pending semoga dihentikan ditiru oleh syarikat lain dan hanya boleh didapati di dgn pengedar shaklee yg sah sahaja.

Apa yg dimaksudkan dgn Patent Pending ?
-Patent pending ini merujuk kepada pemeliharaan hak cipta. Macam selalu orang sebut, hak cipta terpelihara atau kita selalu nampak di tv (sebelum movie start). Itu lah dia patent pending.

Tujuan patent ini yaitu untuk memelihara produk kita dari diciplak oleh orang yg tidak bertanggungjawab yg hanya ingin mengaut laba semata-mata. Orang ibarat inilah yg boleh merosakkan nama baik produk kita. Bila dah di paten, tak de lah kita jumpa klon produk kita dipasaran.

Apa eksklusifnya vivix shaklee sehingga ia dipatenkan ?

Baik, mungkin ada yg tidak tahu. Mari saya kongsikan dgn korang.

-Anggur Muscadine ( salah satu kandungan dalam vivix) ni kena tanam di satu ladang yg terbesar didunia. The only one dan tiada kawasan lain. Perkara ini sangat menarik perhatian Mr. Roger Barnett selaku CEO Shaklee, dan ia telah membeli hak pengeluaran langsung ladang tersebut.

Apa tindakan Roger Barnett seterusnya ?
-Beliau terus buka satu kontrak antara mereka untuk kunci seluruh tumbuhan Anggur Muscadine dan ianya hanya langsung untuk Shaklee sahaja ! Teruja kan mahu tau why Muscadine Grape .. kenapa tak anggur biasa yg berlambak-lambak tu kan ?Ini nanti akan saya terangkan dalam apa kandungan vivix.

Ok, kita masuk semula ke paten vivix .. belum habis lagii tauu jangan mengeluh dulu, mesti baca hingga habis mesti kamurang akan kagum dgn tonik asing shaklee ne.

Ada 3 perkara yg shaklee patenkan untuk vivix;

1) Cold Filling Extraction
-Yang dimaksudkan dgn Cold Filling Extraction ini adalah, buah-buahan yg dipakai dalam vivix shaklee di perah untuk keluarkan patinya dgn suhu yg rendah. Ini kerana, apabila proses perah yg memakai air panas atau suhu yg tinggi, ia akan menjadikan kurangnya kualiti walaupun kuantitinya mungkin lebih banyak.

2)Gabungan Polifenol
-Terdapa 15 campuran polifenol dan resveratrol dan ianya hanya dirumuskan pada vivix shaklee.

3) Semulajadi Tanpa Pengawet
-Orang kata, nak tengok madu asli, letaklah di frazer dan ianya tidak akan membeku. Yes, sama juga dgn vivix shaklee. Letak diluar, ia tidak meruap. Dan bila letak dalam freezer ia tidak beku ! Dan tindakan ini tanpa tunjangan bahan-bahan kimia ohsem kan ?

KANDUNGAN VIVIX.

Muscadine Grape


-Merupakan satu-satunya anggur yg memiliki lebih dari satu kromosom ( nah, ini dia kehebatan anggur muscadine that why Roger Barnett sanggup beli ladang tersebut ) , yg mana saintis percaya ianya sanggup mengukuhkan profil polifenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan.

Purple Carrot


-Adalah sumber terbaik Vitamin A da mengandungi phtokimia termasuk caretenoids, phenolics, polyacetyleness, isocourmarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengadungi anthocyanins yg yaitu sumber antioksidan yg tinggi.

Polyganum Cuspidatum


-Dikenali dgn knotweed jepun, yaitu flora perenial yg besar berasal dari Asia. Banyak di temui di Amerika Utara dan Eropah. Ianya yaitu sumber komersial resveratrol yg juga terdapat dalm ekstrak anggur merah dan juga biji anggur merah.

Elderberry Eropah ( sambucus nigra )


-Berkesan dalam mengubati simptom flu, terutamanya influanza B. Ia juga mengandung falavanoids yg mempunayai ciri antioksidan yg kuat, maka dgn itu ianya bisa mengukuhkan sistem imunisasi tubuh kita.

KEBAIKAN VIVIX.

-Mengalakkan penuaan yg sihat.
-Membantu mengelakkan kanser.
-Mengurangkan risiko penyakit jantung.
-Mengurangkn komplikasi kencing manis / diabetis,
-Meningkatkan kesihitan arthritis dan menyokong kesihatan sendi.
-Bantu mengurangkan kejadian bagi penyakit nyanyuk
-Menggalakan kehilangan berat badan
-Meningkatkan sistem imun
-Menyokong kesihatan mata
-Menggalakan kesihatan keseluruhan

Kebanyakan pesakit diabetis hanya mengamalkan sebotol vivix untuk sembuh daripada diabetis , lantaran vivix mengawal kandungan gula dalam darah kita. Harga runcit sebotol (150ML) vivix yaitu Rm503.50 FREE POSTAGE SELURUH MALAYSIA. Jika anda ingin mendapat vivix dgn harga rendah saya mencadangkan anda beli twinpack vivix , lantaran bulan ne ada free 2 bag dari shaklee dan PWP mug from shaklee also dan korang juga akan sanggup FREE MEMBERSHIP dalam Shaklee tau Vivix yaitu halal 100% dan memiliki KKM.

                                                            Sijil HALAL Shaklee

Sini saya ada sertakan beberapa Testimoni pesakit yg berjaya sembuh dari diabetis dgn vivix;

Terima kasih kerana sudi membaca. Jika anda inginkan pertanyaan atau maklumat lanjut perihal vivix , Just drop your comment 😅 Ataupun jikalau anda ingin terus beli boleh juga.. Sekarang lebih gampang untuk anda membeli produk shaklee secara online hanya dgn klik pada “ORDER NOW” ” . Anda sudah boleh menciptakan pesanan terus kepada shaklee.

                                                         WhatApp ( 0148645784)
                                                          FaceBook ( Jestom Tj )
                                             Email ( [email protected])

Your Trusted SID SHAKLEE ID:1233756 , consultant special dari saya yaitu khas kepada customer saya sahaja.


Sumber http://vitaminsihatshakleecheras.blogspot.co.id