Kenapa Anda Perlu Detox ?

Diposting pada

Hai, selamat malam .. Pernah dengar perkataan detox ? Atau istilah paling gampang penyingkiran toksin dalam badan. Sebagai manusia, tubuh kita juga gotong royong perlukan pembersihan, jikalau tidak maka itu lah yg mengundang pelbagai penyakit.

Apa Sebenarnya Detox ?

“Apasal kebalakangan ini bila masuk Facebook, perkataan detox banyak meleret kat news feed aku ne ya ? hmm”

Detox ini gotong royong membawa maksud penyingkiran toksin, materi kimia, logam berat dan benalu daripada terus bersarang dalam badan. Darimana pula datangnya benda-benda tu semua ? Datangnya ialah daripada persekitaran, udara yg kotor, air yg tercemar, makanan ringan, fast foods, sayura dan buah yg tidak dibasuh dgn bersih, ikan yg sudah disuntik untuk sentiasa segar dan ayam yg telah disuntik semoga cepat besar. 
Orang yg paling sihat pun gotong royong perlukan detox untuk membuang toksin dalam badan. Detox ini umpama kita bersihkan bilik stor kita lah. Bilik stor kan banyak barang, penuh dgn habuk, adakala ada lipas dan anai-anai. Apabila kita rajin kemas bilik stor itu, barang makin kemas, habuk pun makin kurang dan lipas serta anai-anai juga tiada. Macam itu lah juga dgn usus, hati dan darah kita. Apabila kita rajin buat detox, organ-organ kita akan sihat dan sentiasa dalam kedaan yg tip top. Detox ini menyerupai maintenance la untuk pastikan fungsi tubuh kita sentiasa dalam keadaan terbaik.
Memang betul Allah ciptakn tubuh kita sebagai insan dgn sempurna. Badan kita boleh buang toksin dgn sendirinya melalui kulit, urin, peluh, hati dan buah pinggan. Namun zaman kita kini ini terlalu terdedah dgn segala bagai jenis pencemaran sampaikan tubuh kita pun penat  nak tapis toksin semua itu. Kaprikornus tanggungjawab kita untuk bantu tubuh kita kembali ke keadaan yg tip top semoga organ-organ kita sanggup bekerja dgn cekpa semula.
Jenis-jenis Detox
  • Detox Hati
  • Detox usus
  • Detox Parasit
Baca Lanjutan:  Bangku Taman Dari Semen

Kalau kita tanya pakcik google ihwal detox, beliau akan bagi macam-macam jenis detox. Tetapi yg sebaiknya kita seharusnya menciptakan detox bersihkan usus terlebih dahulu kerana bila usus sihat nutrien daripada makanan akan sanggup diserap dgn lebih optimum. Lagipun usus kan daerah dimana makanan yg kita makan pergi untuk diproses. Pernah tak terfikir, mengapa kita selalu sakit walaupun dah makan makanan yg bermanfaat ? Mengapa kita tak kurus-kurus walaupun dah penat-penat berdiet ? Antara jawapannya ialah usus kita berkeladak alasannya ialah itu nutrien makanan tidak sanggup diserap dgn optimum. Apabila nutrien tidak cukup, itulah penyebab kita rajin sakit dan berdiet pun tak kurus-kurus.
Detox juga tingkatkan sistem imun tubuh kerana ia menyingkirkan bendasing yg tidak baik daripada badan, balasannya sisitem imun makin berpengaruh la. Toksin banyak dalam tubuh berbagi tubuh kita bekerja keras untuk memastikan kita sentiasa sihat tetapi sistem imun juga perlukan nutrien untuk memastikan mereka sentiasa kuat. Kalau nutrien tidak sanggup diserap dgn jayanya, sistem imun terpaksalah guna apa yg ada untuk mempertahankan tubuh kita daripada diserang penyakit.
Kaprikornus kerana itulah ramai yg asyik bercerita ihwal detox, semoga orang ramai faham betapa pentingnya detox untuk diri kita. Awareness la katakan. Ingat ya bil hospital kini ini tinggi, kerajaan memang murah tetapi kalau terkena penyakit kronik memang perlu costly juga lah. Pencegahan perlu dibentuk dari sekarang. Alahai bukannya setiap hari buat detox ni, sebulan sekali jer.
Disini aku ingin tawarkan set detox shaklee yg memang sangat best untuk buang segala toksin-toksin dalam tubuh anda.
Beli Fullset detox shaklee ini anda layak menerima free membership Shaklee (Rm69.90) & Cash bonus untuk bulan depan.
Fungsi set Detox shaklee.
Bagi yg tidak memiliki bajet yg banyak, disini aku tawarkan set detox shaklee bajet yg juga sangat baik untuk detox!
Ini ialah antara set detox yg ditawarkan oleh saya, jadi tak perlu pening kepala nak makan apa untuk detox. Jika anda berminat ingin mencuba set detox shaklee fullset atau budget, anda boleh hubungi aku 0148645784 (Jesz).
Luv, Jesz.


Sumber http://vitaminsihatshakleecheras.blogspot.co.id