Lambakan Kosmetik…Waspada!

Diposting pada
Selamat pagi bloggers, pagini saya berkesempatan nak share informasi ni kepada anda.
Beberapa hari kemudian sempat saya membelek harian metro. Akhbar ni saja yg ada kat kantin sekolah ūüôā

Baca tajuk pun dah terbakar. Seperti yg anda dan saya tahu, kat fesbuk banyak sangat produk2 gres yg dijual untuk kecantikan. Testimoni pun sangat…sangat buat orang teruja nak mencuba….termasuklah diri saya ūüėÄ
Hahaha nak juga ye.

Tapi….sejak kenal Shaklee, saya lebih berhati2 dalam menentukan produk untuk diguna pada tubuh sendiri terutama yg nak dimakan atau sapu.

Pernah saya nak cuba satu produk ni, malas nak cakap produk apa, tapi ia tulis, bila sapu nampak manis dan merawat kulit…soalan pertama dan standard yg saya tanya, apa kandungan produk tersebut?

Peniaga tersebut cakap, kandungannya biasa je.
Saya musykil jugak la kan, kalau kandungan biasa, macam mana boleh jadi terus manis lepas pakai…glowing2 lagi.
Oleh lantaran risau, tak jadilah saya beli.

Anda semua pun kalau nak cuba satu2 produk, selidik dulu kandungan dia…nak tau apa benefit pada badan, cer google…banyak informasi yg di share kan.
Sebaiknya gunalah produk yg tiada bahan2 yg merbahaya…pendapat saya, produk yg selamat lebih mahal dari produk yg bahaya…tapi kalau dah nak cantik, kenalah melabur sikit la kan.


Jika anda ada TERguna produk2 yg macam ni, dan dapati kulit anda ada ciri-ciri terbakar tu, ini saya kongsikan tips nya.

Berikut 10 Tips Mengatasi Wajah Terbakar Karena Kosmetik 


1. Mencoba cream kosmetik tersebut pada potongan punggung telapak tangan
sangat penting untuk mencoba cream kosmetik tersebut pada potongan punggung telapak tangan untuk melihat apakah kulit anda sanggup meneruskan pemakaian cream kosmetik tersebut.

2. Menghentikan pemakaian
apabila terjadi iritasi pada kulit potongan punggung telapak tangan sebaiknya jangan diteruskan lantaran kulit anda tidak akan siap mendapatkan pengaruh samping dari product tersebut.

3. Jangan memperlihatkan bedak pada wajah
apabila dalam kondisi terbakar, wajah akan sangat sensitif. Pemberian bedah pada wajah hanya akan menjadikan problem pada kulit wajah anda.

4. Jangan memperlihatkan cream lainnya pada wajah yg terbakar
menambahkan cream wajah yg lain hanya akan merusak dan menambah problem wajah ( biarkan sembuh dgn alami )

5. hindari wajah anda dari debu
debu akan menciptakan wajah yg terbakar semakin gatal dan menjadikan iritasi.

6. Hindari wajah dari sinar matahari
sinar matahari sanggup menjadikan pengaruh yg sangat berbahaya pada wajah bila wajah yg terbakar oleh kosmetik dibakar oleh sinar matahari.

7. jangan mengkonsumsi ikan laut
Mengkonsumsi ikan maritim sanggup menimbulkan terpicunya iritasi atau alergi dan gatal-gatal

8. Mengkonsumsi Vitamin C
Vitamin C akan meningkatkan daya tahan tubuh anda dan mempercepat penyembuhan ( lakukan dgn teratur pada masa penyembuh berlangsung )

9. Mengkonsumsi Vitamin E
Vitamin E berfungsi sebagai anti oksidan yg akan menangkal radikal bebas dan merangsang pertumbuhan sel kulit yg baru.

10. Minum air yg banyak
Minum banyak cairan juga akan membantu Anda menyembuhkan luka bakar. Minum enam hingga tujuh gelas air atau konsumsi teh herbal dan jus. Selama Anda terhidrasi, kulit Anda akan terhindar dari kekeringan.

Selamat mencoba, hati – hatilah dalam menentukan product untuk wajah anda, manis alami yaitu kecantikan yg sesungguhnya. 

Credit to: http://inti-kesehatan.blogspot.com

Dan ini saya kongsikan juga testimoni sharing dari bekas pengguna salah satu produk yg melambak kat internet tu.


Disamping tu, nak promot juga produk Shaklee…produk Shaklee pun melambak kat internet…tapi…produk ni diyakini selamat, halal dan berkesan.
Produk Shaklee diuji secara klinikal dulu sebelum dipasarkan.
Harganya pun bertpatutan.
Nak try produk untuk kecantikan kulit pun ada. Produk Shaklee merawat dari dalam, menyihatkan sel-sel terlebih dahulu.
Bila sel-sel sihat, barulah anda akan kelihatan sihat bertenaga di luarnya.

Inilah produk yg boleh merawat kulit dari dalam.
Nak ambil semua boleh, ambil sikit2 dulu pun boleh. Biasa saya akan suggest set minimum ikut keperluan anda.

Nak tau mana yg sesuai untuk anda?
Boleh Pm saya di fb:/wanna.wzamry
atau SMS/Whatsapp/wechat   016 441 5473.


Ini pulak testimoni mereka yg dah cuba produk Shaklee ni.

Tapi awal2 saya bagitau, dgn Shaklee, anda kena konsisten makan selama 2-3 bulan untuk dapatkan hasil yg anda nak.
Setengah orang sanggup kesan cepat, ada yg lambat bergantung kepada penerimaan badan.




















Pesan saya, pilihlah produk yg SELAMAT, BERKESAN, MESRA ALAM, HALAL.
Pilihan saya tentunya SHAKLEE.
Shaklee dah 50 tahun lebih di pasaran tau. ūüėÄ

Selamat menjadi pengguna BIJAK!
Contact saya kalau nak cuba Shaklee ye ūüėÄ


Sumber http://kioskvitamin.blogspot.co.id/