Mlm Bisnes Alaf Baru.

Diposting pada

Masa saya mula dulu,
Ramai yg takut bila sebut MLM. Tak kurang yg pandang sinis.
Fahamkan betul2 dulu konsep MLM yg HALAL, yg dibenarkan syarak.
Alhamdulillah….SHAKLEE pilihan saya yaitu TEPAT. 

Tengok video ni dan fahamkan penerangan dari Ustaz Azhar Idrus

https://www.youtube.com/watch?v=mW1sP2AjNmA





Kenapa saya pilih MLM Shaklee?

MLM (multilevel marketing) / Network Marketing yaitu teknik bagaimana produk dipasarkan. Berbeza dgn perniagaan jenis konvensional, perniagaan MLM yaitu dimana produk dipasarkan eksklusif daripada pengedar kepada pengguna tanpa melalui jaringan atau kos yg tinggi. (kos nak perkenalkan sesuatu produk yaitu tinggi yer lebih2 lagi kalau memakai artis.. 

cuba google search berapa jenama2 lain byr artis2 tu..Bisnes MLM ni pengedar itu sendiri yg menjadi model/artis…hihi). Oleh yg demikian, kos tersebut sanggup syarikat peruntukkan untuk pengedar yg layak memenuhi syarat pelan pemasaran yg disediakan.

Dalam Shaklee, bonus yg diperoleh yaitu menurut jualan iaitu point/uv terkumpul. Anda akan sanggup bonus dari 5% – 21% menurut banyak mana jualan/point yg anda boleh kumpul setiap bulan.

Untuk sanggup bonus yg lebih lagi, anda mesti asuh anak2 bisnes untuk mendapat bonus tertinggi iaitu 21%. Lagi ramai yg dibantu, lagi meningkatlah bonus anda…inii dipanggil Leadership bonus.

Ini yg saya suka dgn Plan Pemasaran Shaklee. Selain anda mengkayakan diri sendiri, anda juga berpeluang menciptakan amal, bantu orang lain untuk berjaya ibarat anda.
Bonus akan di bayar sehingga 6 level ke bawah.


Selain dari bonus prestasi dan kepimpinan, anda juga berpeluang untuk sanggup bonus-bonus ibarat berikut:

Inilah serba ringkas, antara peluang yg diberikan oleh Shaklee. Hubungi saya untuk penerangan lebih lanjut .

Kata mentor saya:

Percayalah, tiada istilah RUGI kalau menyertai MLM melainkan anda yg berhenti SEPARUH JALAN atau pun anda salah melabur… nak buat MLM bukan labur duit.. tapi labur tenaga,bisnis, masa,senyuman….. Saya pernah gagal dlm MLM yg pertama.. kenapa? kerana salah menentukan syarikat.. gagal sekali bukan bermaksud selamanya gagal.. Sekarang dah terbukti, saya berjaya meraih income pasif bersama MLM sedia ada..

Untuk sukses dlm MLM harus pegang dua tips dibwh
1-Sanggup laburkan USAHA TENAGA,MASA.. anda tanya diri anda berapa banyak yg anda sanggup laburkan…bukan duit ye.. tetapi bisnis, tenaga, masa
2- Menanam SEDALAM MUNGKIN keyakinan,doa dan keinginan anda pada Sang Pencipta.. Dia yg Maha Kaya Maha Pemberi…

Satu lagi yg sangat penting, kalau anda menciptakan keputusan ingin menentukan bisnes MLM (tak cerita lah mana2 MLM sedia ada), pastikan syarikat dan produk pilihan anda benar2 stabil,kukuh, berlandaskan syariah dan bukan mengamalkan sistem piramid. Kaji dulu yer jangan main ikut2an.. Jgn gampang terpengaruh.. Mmg dgn MLM boleh cepat kaya..tapi tiada kekayaan yg tiba bergolek tanpa bisnis yg keras.

Sertai kumpulan kami hari ini:

UNTUK BERMULA ADALAH SEMUDAH 1,2,3

1. SERTAILAH KAMI HARI INI!
    “Jadilah sebahagian daripada REVOLUSI ini!” 

2. CUBALAH PRODUK SHAKLEE
    Mula dan “SHAKLEE-KAN” kediaman anda
         – Buat tempahan pertama anda
         – Guna produk tersebut
         – Kongsi pengalaman anda dgn orang yg dikenali 

3. SERTAILAH SEMINAR DAN LATIHAN yg dianjurkan
    untuk agenda pembangunan diri dan mendapat ilmu
    wacana produk dan juga bisnes.




Sumber http://kioskvitamin.blogspot.co.id/