Pengalaman Ngeri Seorang Pesakit Diabetis

Diposting pada
Akhir-akhir ne sering kita dengar orang kena potong kaki kena diabetis atau kencing bagus kan ? Dan sesuatu yg harus korang tahu bahawa Malaysia yaitu negara keempat yg memiliki pesakit diabetis tertinggi di dunia ūüė† Kencing bagus juga yaitu salah satu daripada 10 penyakit pembunuh utama di Malaysia.

Apa itu diabetis atau kencing bagus ?

-Kencing bagus (diabetis mellitus) yaitu duduk perkara dimana jumlah glukosa atau gula didalam darah yaitu tinggi. Semua sel dalam tubuh insan memerlukan gula supaya sanggup bekerja dgn normal. Gula sanggup masuk ke dalam sel-sel tubuh dgn pinjaman hormon insulin. Jika jumlah insulin dalam tubuh tidak mencukupi, atau kalau sel-sel tubuh tidak menunjukkan respon terhadap insulin, maka akan terjadilah penumpukan gula dalam darah. Perkara inilah yg terjadi kepada pesakit diabetis mellitus.

Punca kencing Manis 

1) Berat tubuh berlebihan 
-Obesiti sering dikaitkan dgn risiko diabetis.
2)Pemakanan tinggi gula dan lemak
-Makan masakan tinggi gula dan lemak menjadi punca kenaikkan berat badan, yg alhasil akan meningkatkan insulin sehingga risiko terkena diabetis pun meningkat.
3)Faktor disebabkan dari keturunan
4)Kurang aktiviti bersukan.
Cara mengesan Kencing manis 
-Kencing bagus sanggup dikesan dgn ujian air kencing atau ujian darah di klinik ataupun di hospital. Ujian darah amat gampang dipakai dan sanggup mengukur kadar gula dalam darah dgn tempoh bebrapa minit sahaja. Selain itu terdapat ujian daya tahan glukos dimana pesakit akan disuruh meminum minuman bergula dan mereka diuji untuk memastikan peningkatan kadar glukos ( biasanya ibu-ibu yg tengah hamil). Selain itu ujian puasa glukos dimana mereka akan dihentikan makan dan minum semalaman sebelum mereka diuji untuk memilih kadar glukos mereka.

Baca Lanjutan:  Perlukah Makan Embel-Embel Tambahan Setiap Hari ? Mari Baca Apa Kata Seorang Doktor Wacana Soalan Ini.

Disni saya ada sertakan dongeng seorang pesakit kencing bagus :-

KISAH BENAR DB001
—————————
Ni dongeng mak mertua sepupu oyun yg dah usang menghidap diabetes..Diabetes dgn luka memang tak sanggup dipisahkan..bila luka sikit je, even sikit pun memang susah dan lambat nak baik..
yg paling bahayanya bila mengenangkan risiko infection tu nanti..biarlah penat jerih mencuci luka, asalkan luka tu tak hingga mengundang bala seterusnya..kalau infection, takut merebak, takut kena potong lebih besar kaki tu!

Gambar Jun 2014 tu seminggu lepas potong sikit bahagian jari tu…lukanya asik terbuka dan lambat betul nak tunggu tertutupnya..so..memang kene rajin jaga…dekat 2 bulan jugakla dgn luka terbuka tak baik2..

Bulan Ogos 2014, sepupu oyun nak try dgn Vivix..lepas seminggu,  ALLAHUAKBAR, tertutup terus kulit tu! Punyela usang tunggu je bersahabat  2 bulan nak baik sendiri luka tu…tak tutup2…lega kan bila takde luka terbuka yg boleh mengundang lebih banyak ancaman tu…

Untuk mereka yg ada family #Diabetes mesti faham perasaan ni…tak tergambar rasanya bila orang yg kita sayg makin sembuh dan sihat..

Alhamdulillah..cousin repeat order #Vivix lagi..Siap double order dgn pakcik lagi tu..katanya pakcik pun nak try vivix yg amazing ni jugak!
#shakleeEffects
#s2ufamilies
#s2united
—————————-
Boleh juga baca disini ( Kisah seorang pesakit diabetis)

Baca Lanjutan:  Buah Pinggang Bocor

Bagaimana vivix ini bisa menyembuhkan diabetis ?

#Memperlahakan atau mengurangkan sindrom Resistansi Insulin (metabolic syndrome”)
-Vivix yaitu antioksidan yg berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yg rosak. Jadi, pengambilannya secara berterusan sanggup memberi manfaat dalam mengurangkan metabolic syndrome yg mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing bagus yg disebabkan oleh kerosakan gen.

#Mengawal kepekatan gula dalam darah
-Karbohidrat yg dicerna akan menghasilkan gula yg menunjukkan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yg tinggi menyerupai nasi akan menjadikan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan vivix, polifenol yg terkandung dalam kita akan melambatkan pencernaan dan peresapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yg tinggi menjadikan kencing manis.

#Mengelakkan kerosakan mata, menggalakan penyembuhan luka dgn segera
-Polifenol Anthyocyanins yg terkandung dalam vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dgn segera.

#Mencegah pembentukan protein AGE
-Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula hiperbola dalam badan. Ia boleh menjadikan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penykit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti penuaan vivix yaitu dgn memperlahankan pembentukan protein AGE ini.

Baca Lanjutan:  Cara Menciptakan Jahe Instan

Orang kata mencegah lebih baik daripada mengubati. Beringat sebelum kena. Kesihatan yg sihat bukan untuk diabaikan. Jika anda menghidapi Diabetes bolehlah berikhtiar dgn vivix Shaklee. Sini saya ada sertakan full entri vivix dan kencing bagus .. Boleh Baca >>Ikhtiar penyakit kencing bagus dgn vivix <<  Kuasa penyembuhan yaitu di tangan Yang Mahakuasa ,kita sebagai insan biasa hanyalah bisa berikhtiar .

Apa tunggu lagi ! Jika anda ingin mencuba vivix sila klik ““BELI SEKARANG”” untuk membeli secara online.
Atau boleh hubungi saya Jesnah Joseph untuk dapatkan konsultasi .

WhaApp (0148645784)
FaceBook (Jestom TJ)
Email ([email protected])


Sumber http://vitaminsihatshakleecheras.blogspot.co.id