Penghidap Kencing Anggun Perlu Kawal Pengambilan Karbohidrat. Kenapa?

Diposting pada

Semalam share 
Sebab karbohidrat akan meningkatkan kandungan gula dalam darah. Makanan ibarat nasi dan roti putih yaitu sumber karbohidrat yg tinggi.

Sebab tu anda kena kawal pengambilannya. Kalau nak makan juga roti, pilih roti gandum atau bijiran penuh. Tapi yg ni, mahal sikit la. Biasa lah kan, kalo yg organik, yg elok tu selalunya memang berharga sikit. 🙂

Kenapa perlu elak roti putih? 
Sebab…roti putihmudah dihadam dan  perlukan masa yg singkat untuk ditukarkan kepada gula.

Bila kita makan nasi dan roti putih, oleh alasannya cepat sangat penghadamannya, kandungan gula dalam darah akan naik. Anda yg ada kencing manis akan ada duduk perkara jika ini terjadi. Sebab tubuh kurang hormon insulin untuk bakar gula dalam darah. 

Tapi jika makan roti bijiran dan gandum penuh, ini tidak akan terjadi alasannya tubuh akan ada masa yg lebih banyak untuk hadamkan, gula dari roti tersebut dilepaskan perlahan-lahan. Kandungan gula dalam darah takkan naik dgn segera.

Tips Kesihatan Memilih Makanan Yang Lambat Dihadam
Bila anda beli roti, pola Gardenia, ada label akan tunjuk indeks glisemiknya. Lagi rendah nombor tu, lagi lambat dihadam. Dan lagi usang perut kita akan kenyg. 

Yang tak bestnya, roti yg rendah indeks glisemiknya, lebih mahal harganya dari roti putih biasa. Macam ESP dan madu, Indeks glisemiknya rendah. Lambat dihadam. Sebab tu bila kita makan, akan rasa kenyg lebih lama. Siapa nak diet, elok ambil untuk kurangkan berat badan.

ESP Shaklee
Yang BEST nya…ESP ni boleh dicampur dgn apa2 minuman kecuali yg bergas dan berkafein. Campur dgn jus pun sedap tau 🙂

Kalau anda nak nak lagi elok kesan dia, boleh amalkan VIVIX Shaklee. Saya share testimoni dulu, post akan tiba aku akan share pasal vivix pulak. 🙂

Bulan ni PROMOSI vivix….WAJIB la dapatkan jika mak ayah anda ada kencing manis.
Sangat berbaloi…Beli 6 free 1, Free lagi membership, Dapat bonus lagi tengah bulan depan.
Nak dapatkan 2 botol pun boleh, dgn free membership. Nak tau harga hubungi aku ye. 🙂



Mana nak sanggup ESP ni? anda boleh pm aku di fb
atau sms/whatsapp/wechat  016 441 5473
Special price dan ada gift untuk anda yg oder dgn saya. 🙂




Sumber http://kioskvitamin.blogspot.co.id/