Punca Kulit Wajah Kusam Yang Menyebabkan Wajah Tidak Berseri Secara Semulajadi

Diposting pada

Masalah kulit kusam ialah antara persoalan kulit yg ramai perempuan takuti. Apabila kulit muka kusam maka hilangkan lah keserian di wajah seseorang itu, sedikit sebanyak mengurangkan kadar akidah diri di kala berhadapan dgn orang ramai.

Namun, bekerjsama ramai yg keliru apakah lantaran persoalan kulit kusam berlaku.

Punca Kulit Wajah Menjadi Kusam 

#1 Tidak Mengamalkan Scrub


-Setiap hari kita akan cuci muka dgn pencuci muka. Pakai toner dan pakai pelembab, tetapi ada buat scrub tak ? Scrub sangat penting kerana ianya membuang sel kulit mati biar tidak terkumpul di wajah. Nak tahu scrub muka yg best dan jimat yg selalu saya sendiri amalkan di rumah ? Saya menggunakan scrub Alfafa Complex Shaklee. Caranya gampang sahaja, hancurkan 4 biji alfafa complex kemudian campurkan sedikit air dan letakkan di wajah anda, muka akan terasa sangat bersih.

#2 Tidak Minum Air Yang Cukup
-Bila kita tidak minum air secukupnya, kulit juga akan kekurangan air. Kulit yg tidak cukup air akan kelihatan kusam dan tidak berseri. Oleh itu, nak kulit manis berseri ? Pastikan minum air secukupnya setiap hari.

#3 Tidak Memakai Pencuci Muka Yang Selamat


-Saya niscaya kita semua menggunakan pencuci muka setiap hari. Persoalannya, adakah pencuci muka yg anda gunakan ialah selamat ? Tanpa materi kimia yg boleh tertinggal di kulit muka kemudian menjadikan kulit muka menjadi kusam ?  Dan adakah pencuci muka anda cukup lembut pada ulit dan memperlihatkan kesejukan selepas setiap basuhan ?

Baca Lanjutan:  Jual Lumbridenta Bina Syifa Balikpapan

Nak tahu pencuci muka apa yg best bila pakai ? Dan sebotol tahan 6 bulan lamanya harga pun berbaloi murah dan paling saya suka ialah muka halus, whitehead, blackhead semua dah hilang! Gentle Foaming Cleanser Nutriwhite Shaklee ialah pilihan hati saya korang mesti try pencuci muka ini, mesti akan jatuh cinta punya.

#4 Stress
-Stress juga ialah unca kulit kusam. Kurangkan stress ya kalau tidak nanti bukan sahaja kulit muka yg menjadi kusam, kedut di wajah pun cepat naik (cepat tua).

#5 Asap Dan Persekitaran Yang Kotor
-Persekitaran sememangnya menjadi punca kulit kusam. Setiap hari kita terdedah dgn persekitaran dan udara yg kotor, memang dihentikan dielakkan terutamanya yg tinggal di bandar.

#6 Tidak Cukup Tidur
-Pastikan kita menerima tdur yg cukup biar kulit lebih manis dan tiada eyebag di bawah mata:)

#7 Tidak Membasuh Make-up Dengan Betul


-Selalunya apabila kita hingga rumah dari kerja, majlis atau perayaan macamana anda nak buang muke-up yg telah anda guna tadi dari wajah anda ? Terus cuci muka dgn pencuci muka sahaja atau cuma guna makeup remover ? Sekiranya anda menggunakan makeup remover, anda harus mencari makeup remover yg selamat dan semulajadi tau Gentle Action Makeup Remover Shaklee bukan sahaja membersihkan makeup dari wajah malah sanggup menghilangkan whitehead dan blackhead dan paling penting bebas materi kimia (semulajadi).

Baca Lanjutan:  Jual Raja Sulaiman Balikpapan

#8 Pemakanan


-Adakah tubuh tubuh kita menerima semua vitamin yg diharapkan biar kulit menjadi sihat dan manis ? Kulit pun perlukan pemakanan secukupnya, kalau tidak kusam dan tidak berserilah kulit wajah kita. Gabungan B-Complex, Vitamin E dan Vitamin C Shaklee yg dikenali sebagai set manis shaklee memperlihatkan semua nutrien yg diharapkan oleh kulit.

#9 Tidak Mengamalkan Masker


-Berapa ramai yg bermasker sekurang-kurangnya seminggu sekali ? Masker bukan sahaja sanggup membuang sel kulit mati yg menjadi punca kulit kusam, namun dia juga membantu melembabkan, mencerahkan dan menghasilkan kulit yg berseri. Tapi bila saya sendiri, saya sering menggunakan masker homemade 🙂 , daripada produk shaklee iaitu adonan ESP dan Vitamin C Shaklee. best kan ? Bukan hanya boleh diminum sahaja namun boleh dibentuk masker juga.

#10 Tidak Tidur Dalam Keadaan Muka Yang Bersih
-Seharian sudah menggunakan makeup, muka berminyak, berasap dan berhabuk. Malam bila nak masuk tidur, pastikan kita tidur dalam keadaan muka yg higienis tanpa sebarang krim ini ialah kerana untuk memberi peluang kepada kulit muka kita bernafas dan berehat.

Baca Lanjutan:  Permen Jahe Terkenal Di Eropa

Sekarang anda semua sudah tahu apa punca kulit muka kusam, jadi nak kulit manis berseri ? Mari cuba Set Kecantikan Shaklee yg sememangnya selamat, semulajadi dan berkesan:) Hubung saya 0148645784 Jesnah untuk pembelian produk. Konsultasi langsung akan saya berikan untuk pelanggan saya sahaja

With luv, Jesz.
Sumber http://vitaminsihatshakleecheras.blogspot.co.id