Stroke Dan Penawarnya..

Diposting pada
Mengikut NASAM ( National Stroke Association of Malaysia ) Stroke ialah punva simpulan hidup ketiga terbesar di Malaysia. Stroke ialah kehilangan daya keupayaan yg teruk . Malah setiap tahun dianggarkan 40,000 rakyat Malaysia mengalami stroke. Sesiapa sahaja boleh mengalami stroke, termasuk kanak-kanak. Namun, kebanyakkan kes stroke ialah berkaitan dgn orang dewasa.

APAKAH STROK ?

-Stroke ialah serangan otak dan terjadi apabila bekalan darah ke otak terganggu . Otak ialah sentra saraf tubuh, ia mengawal setiap yg kita lakukan atau fikirkan, disamping mengawal fungsi-fungsi automatik menyerupai pernafasan.
Untuk berfungsi otak memerlukan bekalan darah berterusan yg membawa oksigen  dan nutrien yg amat penting. Apabila susukan darah didalam otak anda pecah ataupun tersumbat, bekalan darah akan terhenti dan sel-sel otak akan kekurangan oksigen dan nutrien.
Bahagian otak itu akan mati dan anda akan mengalami stroke. Dengan pantas dan senyap kerosakkan otak akan mengakibatkan deria anda, pertuturan dan pemahaman bahasa , sebelelah tubuh lumpuh, sikap, corak pemikiran dan ingatan terubah.

Stroke Iskemia : Apabila timbunan plak terbentuk didalam arteri, ia menghalang pengaliran darah mengakibatkan ketulan-ketulan darah beku terbentuk kemudian menganggu ekalan darah ke otak.
Satu tanda penting bahaya strok ialah Serangan Iskemia Sementara (ITA), Jjuga dikenalai sebagai strok mini. Ia berlaku kerana gangguan bekalan darah yg sementara kepada bahagian-bahagaian otak. Gejala-gejala nya serupa dgn strok sebenar (Tanda-tanda strok) tetapi tidak menyerupai strok yg serius , gejalanya muncul lebih kurang 24jam dan akan sembuh sepenuhnya.
Disini saya ada share perihal seorang ibu yg mengalami stroke yg berikhtiar dgn vivix Shaklee.

*************************************************

[TESTIMONI VIVIX ]
STROKE
Mak stroke pada 30 November 2011 dan 2/3 daripada otak kiri dah mati…Tubuh bahagian kanan yg tak boleh bergerak. Bahagian Vibral pula kena kat speech expression.. Mak boleh faham apa yg kita cakap dan boleh proses tapi jikalau nak keluarkan perkataan dan nak bagitahu tak dapat..
Mula2 kena memang tragis, tak boleh bangun.. Nak express ‘feeling’ pun tak sanggup apatah lagi benda2 lain.. Makan tak boleh.. Berhari2 juga puasa alasannya doktor monitor otak takut makin membengkak @edema jadi kena operatelah buka tempurung.. Tapi jikalau nampak otak ok dan pengembangan tak ketara jadi tak operate jadi boleh start bagi bagi minuman ikut tube.. Huhu sakit tu.. Nak menelanpun tak dapat.. Kesian.. Selama 8 hari mak dirawat di HUSM tapi tiada apa2 tindakan dan semoga macam tu je.. Lepas tu nampak batuk2 dan berkahak.. Adik-beradik fight jugalah minta mak dipindahkan ke Hospital Perdana.. Daripada tak buat apa2 alasannya nampak mak makin lemah..
Bila dipindahkan je, belum warded lagi gres kat lobi Hospital Perdana, pihak Hospital buat ECG dan akrab situ sanggup tahu mak ada problem jantung iaitu injap jantung sempit dan kemungkinan disebabkan jangkitan bakteri semasa kecil terus masukkan mak ke CCU. Mak seorang yg mementingkan kesihatan, memang selalu jogging dan bersenam.. Medical checkup pun selalu buat.. Seminggu sebelum insiden mak telefon bagitahu semua cantik.. Tekanan darah ok, diabetes takde, kolesterol tinggi sikit 6.7 tapi belum hingga kena makan ubat kolesterol lagi dan boleh dikategorikan masih normal untuk individu yg sihat tanpa sebarang masalah..
Pakar Neurologist Dr Munawwir yg rawat mak pun kagum alasannya kebiasaannya orang yg hadapi problem injap jantung dah menawarkan tanda pada setiap kehamilan dan pada usia 40-an.. Tapi mak hanya sanggup tahu jikalau usia 55 tahun. Doktor jangka 6 bulan mak dah boleh jalan dan setahun dah sanggup jogging.
Ubat yg mak makan sekarang
1) Nootropil
2) Amiodarone
3) Simvastatin
4) Warfarin

Disebabkan dah lebih 6 bulan tapi masih belum recover, saya cuba bagi mak Vivix.. Sebelum ni tak bagi alasannya saya takut menghipnotis kadar kecairan darah mak alasannya ambil Warfarin kan.. Lepas ‘study’ punya ‘study’ dan yakin, saya tekad belikan mak Vivix beberapa hari lepas jikalau saya bawa mak balik KL ni.. Dalam waktu terdekat ni akan buat test kecairan darah juga..
Alhamdulillah dalam tempoh 2 3 hari bagi mak Vivix ada peningkatan. Tangan mak yg dah mengerekot keras dah mula lembut dan ringan semula.. Dan semalam kakak dah ‘train’ mak berjalan guna tongkat satu berkaki empat.. Memang dah boleH..Syukurkan..
Credit : Ummu Ainan

************************************************

Apa itu vivix ?

Vivix™ ialah minuman adonan botani ialah revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 
Mengandungi adonan unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yg kaya dgn polifenol mengakibatkan Vivix begitu unik. Polifenol ialah kumpulan fitokimia yg terdiri daripada sebatian tanaman yg mengandungi manfaat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Tersenarai di atas ialah kebaikan, manfaat dan manfaat Vivix. Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA. 
Penjelasannya;

Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akhir radikal bebas) yg mengakibatkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yg selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, contohnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.
Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.
Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.
#10 KEBAIKAN VIVIX!
1) Menggalak penuaan yg sihat – infinit muda dan anti-penuaan
2) Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
3) Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
4) Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
5) Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
6) Mengurangkan insiden bg penyakit nyanyuk
7) Membantu dlm proses penurunan berat badan
8) Menyokong kesihatan mata
9) Meningkatkan kesihatan imum badan
10) Menggalakan kesihatan keseluruhan
Vivix telah terbukti menuntaskan problem penyakit2 serius, antaranya :
• Diabetes
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi
• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme tubuh RENDAH (antara alasannya sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Sartan dan tumor
• Katarak dan problem mata
• Masalah saraf
• Lemah imun tahan daya tubuh – lambat sembuh
Di Shaklee, satu produk yg berjaya mencetuskan revolusi terbaru iaitu anti penuaan selular VIVIX ialah jawapan untuk masalah-masalah di atas.
Di kala usia meningkat ini, pengambilan pelbagai jenis ubat atau vitamin menjadi sangat sukar. TETAPI, anda hanya perlukan 1 SUDU TEH VIVIX sahaja sehari. Praktis sahaja kan.
Kandungan VIVIX ialah 10 kali ganda lebih kuat daripada resveratrol dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE.
Jika anda berminat untuk dapatkan vivix anda boleh hubungi saya Jesnah Joseph (0148645784) atau boleh klik “beli vivix sekarang”.


Sumber http://vitaminsihatshakleecheras.blogspot.co.id